Nadelen uitvaartverzekering vergelijken 

In Nederland krijg je voor het afsluiten van een groot aantal verzekeringen, contracten, werkzaamheden en diensten het advies een vergelijking te maken van de verschillende leveranciers of producenten. De voornaamste reden hiervoor is dat je daarmee een boel geld kunt besparen. Om die reden zijn er verscheidene vergelijkingswebsites waar je allerlei dingen met elkaar kunt vergelijken en de beste keuze er voor jou uit kunt kiezen. Zo ook zijn er sites waarop je verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Inboedelverzekeringen, autoverzekeringen, reisverzekeringen en uitvaartverzekeringen; je vindt ze er allemaal terug. De voordelen van zo’n vergelijking zijn dus financieel, maar ook geeft het je een gemakkelijke manier om een grondig marktonderzoek te doen en weet je daardoor zeker dat je echt de juiste dienst hebt afgesloten. Toch zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het vergelijken van producten en diensten, en welke dit zijn met betrekking tot uitvaartverzekeringen, lees je hier.

 

Wat is een uitvaartverzekering?

Misschien is het eerst verstandig om in te gaan op wat een uitvaartverzekering precies is en wat het voor je doet. In Nederland ligt de gemiddelde prijs voor een begrafenis tussen €7500 en €10.000. Dit is geen klein bedrag en de uitvaart die dan wordt georganiseerd is ook gemiddeld. Als jij zeker wilt zijn dat je je nabestaanden niet opzadelt met financiële problemen, en je hebt zelf geen €10.000 op een spaarrekening staan, dan kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Samen met de verzekeraar bekijk je dan waar jij wilt dat je geld naartoe gaat (kist, bloemen, rouwauto, rouwkaartjes enzovoort) en hoeveel jouw begrafenis zou gaan kosten. Daar komt dan een premie uit en dit is het bedrag dat je wilt dat vrijkomt als jij komt te overlijden. Door naar je leeftijd en gezondheidstoestand te kijken bepaalt de verzekeraar vervolgens wat je maandelijks moet betalen om deze premie te verwezenlijken. Ga je hiermee akkoord, dan sluit je de verzekering af en kun je er gerust op zijn dat jouw uitvaart geen extra problemen op zal leveren.

 

Nadelen uitvaartverzekeringen vergelijken

Door uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je dus een compleet beeld vormen van wat de verzekeringsmarkt op dit moment voor jou te bieden heeft. En door de markt goed te kennen kun je de uitvaartverzekering afsluiten die precies aansluit bij jouw wensen. Toch zijn hier ook enkele nadelen aan verbonden en hier vind je welke dit zijn.

  • Te ingewikkeld: misschien maak je het jezelf wel extra ingewikkeld door een vergelijking te maken van alle verzekeraars. Hoe meer informatie er op je afkomt, hoe moeilijker het wordt om een beslissing te maken. Als er meerdere verzekeraars zijn die allen een goede prijs en een goede inhoud van de polis aanbieden, hoe weet je dan welke je moet kiezen? Misschien is het wel beter bij de eerste verzekeraar te blijven die je beviel en het niet moeilijker te maken dan dat het is?
  • Te veel gefocust op prijs: het is moeilijk om de prijs niet als eerste criterium te zetten als je vergelijkt via een vergelijkingswebsite. Dat komt doordat de resultaten altijd precies zo worden gerangschikt dat de beste deals bovenaan staan. Maar vooral bij onderwerpen zoals uitvaartverzekeringen is het juist verstandig om je niet te laten leiden door de prijs. Het is veel beter dat je eerst kijkt naar welke verzekeringen de diensten kunnen bieden die het dichtst in de buurt komen van wat jij zoekt en vervolgens de prijs mee te nemen. De combinatie tussen prijs en kwaliteit is veel belangrijker dan het vinden van de goedkoopste aanbieder.
  • Te veel werk: het vergelijken van uitvaartverzekeringen zal aardig wat tijd in beslag nemen wil je dit goed doen. Het is altijd verstandig meerdere vergelijkingswebsites raad te plegen voordat je een keuze maakt. Anders krijg je geen compleet beeld en kan het zijn dat je bepaalde verzekeraars overslaat. Vervolgens moet je verder kijken dan de resultaten alleen. Het is altijd goed om de kleine lettertjes te lezen en te kijken wat de voorwaarden zijn van de polis in kwestie. Ook is het goed om leveranciers eens wat meer onder de loep te nemen en hen onderling te controleren op punten als klantvriendelijkheid, service en betrouwbaarheid. Een uitvaartverzekering sluit je af voor de rest van je leven en je wilt niet tussentijds over moeten stappen omdat je niet tevreden bent over de verzekeraar.

 

Vergelijken echt nadelig?

Of deze nadelen ook echt grote nadelen zijn, valt te bezien. Als je systematisch en slim te werk gaat kun je er juist veel voordeel uit halen. Geef jezelf van tevoren de taak niet alleen te kijken naar de prijs, neem er een goede middag de tijd voor en bereid jezelf voor door op te schrijven wat je precies van je uitvaartverzekering zoekt. Gebruik ook de filteropties van de website en de functie om bepaalde polissen aan te vinken die je later nog een keer naast elkaar wilt zien. Zo kun je de vergelijking zo snel, gemakkelijk en overzichtelijk maken als je zelf wilt.

 

Vergelijk offertes

Hier vind je onze vergelijkingstool. Gebruik deze bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en voeg de resultaten toe aan je eigen marktonderzoek zodat je de beste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaart precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.