Voordelen uitvaartverzekering vergelijken 

Een uitvaartverzekering geeft je gemoedsrust en de zekerheid dat je nabestaanden niet voor onverwachte uitgaven komen te staan wanneer jij komt te overlijden. Een uitvaart in Nederland kost je gemakkelijk €7500 – €10.000 en dit zijn dus geen kleine bedragen. Als je zelf niet genoeg geld hebt om weg te zetten hiervoor, kun je een verzekering afsluiten. Je betaalt dan maandelijks een bepaald bedrag en het geld dat je wegzet wordt gebruikt door de uitvaartmaatschappij om je uitvaart mee te betalen. Doe je dit goed, dan zullen je nabestaanden dus geen extra kosten hebben. De beste manier om een uitvaartverzekering te vinden is door een grondige vergelijking uit te voeren van wat de verschillende verzekeraars je aanbieden. Aan een dergelijke vergelijking zitten een groot aantal voordelen verbonden.

 

Hoe vergelijk je uitvaartverzekeringen?

Uitvaartverzekeringen kun je het beste vergelijken met een vergelijkingswebsite. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf de websites van de verschillende verzekeraars te raadplegen, maar bij een vergelijkingswebsite is dit veel makkelijker. Je bepaalt van tevoren wat je graag zou willen van je verzekering, welk bedrag je opzij wilt zetten en welke extra opties je eventueel wilt kiezen. Dit vul je in en de tool geeft je een polissen van verschillende verzekeraars die daarbij aansluiten. Die kun je met elkaar vergelijken en naar aanleiding daarvan een beslissing maken. Aangeraden wordt wel om dit bij een paar verschillende vergelijkingssites te doen om je een zo compleet mogelijk beeld te kunnen vormen. Dit is omdat niet elke verzekeraar bij elke site is aangesloten.

 

De voordelen

Als je hebt besloten een uitvaartverzekering af te gaan sluiten en een vergelijking uit te voeren, dan kun je van de volgende voordelen gebruik maken.

  • De goedkoopste polis: zo lang je zeker weet dat je met de voorwaarden van de polis akkoord gaat, kun je via een vergelijking de goedkoopste verzekeraar uitkiezen die toch aan jouw wensen voldoet. Het is wel goed om je te realiseren dat de prijs niet de enige drijfveer moet zijn om voor een bepaalde verzekeraar te kiezen, maar zolang je zeker weet dat de polis aan alle voorwaarden voldoet die voor jou belangrijk zijn, kun je met een vergelijking vaak flink wat geld besparen.
  • Een permanente verzekeraar: uitvaartverzekeringen staan erom bekend moeilijk op te zeggen te zijn. Dat is niet omdat dit niet kan, maar omdat je op een later tijdstip in je leven bijna nooit meer een soortgelijk goedkoop bedrag kunt realiseren. Uitvaartverzekeringen zijn het voordeligste als je tot het einde bij dezelfde verzekeraar blijft. Door een grondige vergelijking uit te voeren zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je de juiste polis afsluit bij de juiste verzekeraar voor de rest van je leven.
  • Zelf je uitvaart bepalen: als jij het belangrijk vindt dat de verzekeraar je bepaalde opties geeft wat betreft je uitvaart, dan kun je met een vergelijking de juiste verzekeraar vinden die aan jouw wensen voldoet. Soms komen hier kleine verzekeringsmaatschappijen in naar voren die je anders nooit zou hebben gezien. Als je in je premie wilt opnemen dat er extra volgauto’s worden geregeld, dat je een duurdere kist wilt of juist extra mooie bloemen, dan moet je wel een verzekeraar vinden waarbij je de vrijheid hebt om dat te doen.
  • De polis die het beste bij je past: alleen door een grote verscheidenheid aan uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken kun je uiteindelijk de polis vinden die het beste aansluit bij jouw wensen omtrent je uitvaart.
  • Een compleet overzicht: en als laatste is een vergelijking van verzekeraars de enige mogelijkheid waarop je een compleet overzicht krijgt van wat de verzekeringsmarkt je te bieden heeft. Op die manier kun je de polis uitzoeken die voor jou het goedkoopste is en tegelijkertijd alles biedt wat je zoekt. De beste prijs/kwaliteit verhouding vind je alleen als je precies weet wat de verschillende verzekeraars je op dit moment kunnen geven.

 

Wel of geen uitvaartverzekering?

Het is niet verplicht een uitvaartverzekering af te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen zelf geld weg te zetten in een deposito, of om elke maand geld op een spaarrekening te zetten. Welke optie je ook kiest, het is wel verstandig om iets te regelen voor het financieren van je uitvaart. Een uitvaartverzekering heeft vele voordelen, vooral als je zelf het geld niet hebt om aan de kant te zetten. Je betaalt altijd een bepaald maandelijks bedrag, je kunt zelf bepalen wat er met het geld gedaan zal worden wanneer je overlijdt en je hebt gemoedsrust dat je nabestaanden niet in financiële problemen komen als jij er niet meer bent.

 

Vergelijk offertes

Wacht dus niet en ga direct over op het vergelijken van offertes met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Hoe jonger je bent, hoe lager je maandelijkse kosten zullen zijn en hoe sneller je er gerust op kunt zijn dat jouw uitvaart goed zal worden geregeld.

 

 

Wat kost een uitvaart precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.