Uitvaart Yarden

Wanneer je een begrafenis of een crematie moet organiseren, zal je te maken krijgen met een uitvaartorganisatie. Dit is een onderneming die speciaal in het leven is geroepen om je te helpen bij het organiseren van een uitvaart. Dit is een belangrijke rol, want bij deze taak komt erg veel kijken. Daarnaast is er sprake van een tijdslimiet, omdat de uitvaart in Nederland na 36 uur en binnen 6 dagen na overlijden plaats moet vinden. Tijdens deze periode word je begeleid door een uitvaartondernemer en hiervan zijn er een aantal in Nederland. De uitvaartondernemer wordt vaak bepaald door waar de overleden persoon zijn uitvaartverzekering had afgesloten. Yarden is één van de uitvaartorganisaties in Nederland waarbij je terecht kunt voor een aantal diensten omtrent jouw uitvaart of de uitvaart van de overledene.

Over Yarden

Bij Yarden kun je terecht voor het afsluiten van een verzekering, voor het verzorgen van een uitvaart en voor eventuele nazorg na het overlijden van een dierbaar persoon. Ze proberen er op een financieel zo gunstig mogelijke manier zorg voor te dragen dat er een passende uitvaart wordt georganiseerd. Daarnaast wil Yarden nabestaanden bijstaan met persoonlijk advies en voorlichting. Yarden is aangesloten bij de Branchevereniging van Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen en heeft het Keurmerk Uitvaartzorg ontvangen. Dit keurmerk geeft je een garantie van de kwalitatieve en professionele dienstverlening van de uitvaartverenigingen. Daarnaast heeft het ook de Gouden Oor Erkenning ontvangen, wat aangeeft dat de medewerkers van Yarden altijd klaarstaan om te luisteren naar de wensen, vragen en problemen van haar klanten.

 

Een uitvaart bij Yarden

Yarden gebruikt 41 uitvaartcentra, 9 begraafplaatsen en 24 crematoria voor haar diensten en deze zijn verspreid over heel Nederland. Aldus eigen zeggen is op haar eigen vestigingen veel mogelijk, zoals het organiseren van live muziek en een uitgebreide catering. De uitvaartverzorger van Yarden zal je helpen bij het regelen van de uitvaart en alle punten die hierbij komen kijken, zoals het organiseren van de bloemen, de muziek, de condoleance achteraf, het papierwerk, de nazorg en het verzorgen van het lichaam. Dit kunnen ze voor je doen, maar je hebt ook de mogelijkheid dit zelf te doen. Yarden is bekend met mogelijke speciale wensen die met verschillende culturen en religies samengaan en kan je uitvaart ook in een bepaald thema regelen, mocht je dit willen. De uitvaartverzorgers staan met advies en hulp klaar wanneer dit nodig is.

 

Een verzekering bij Yarden

Je kunt bij Yarden ook een uitvaartverzekering afsluiten. Je bepaalt dan van tevoren welk bedrag je wilt verzekeren en daar wordt een premie aan gekoppeld. Je hebt de mogelijkheid het beschikbaar gemaakte geld zo aan de nabestaanden te geven, te reserveren voor alleen uitvaart gerelateerde uitgaven of om dit op te splitsen. De verdeling van het geld kun je dan zelf bepalen. De premie bij Yarden begint bij €1,99 per maand en er worden 3 gezondheidsvragen gesteld voordat je deze kunt afsluiten. Het is mogelijk deze verzekering op elk moment aan te passen en je krijgt een duidelijk inzicht via de website.

 

Nazorg bij Yarden

Als je bij Yarden een verzekering afsluit, word je automatisch lid van de Vereniging Yarden. Deze vereniging bestaat uit leden en een groot aantal vrijwilligers die nationale bijeenkomsten organiseren. Deze bijeenkomsten zijn speciaal samengesteld voor iedereen die hulp nodig heeft met het verwerken van een sterfgeval. Dit doen ze door een brede agenda aan te bieden en onder andere themadagen, lezingen en herdenkingsconcerten aan te bieden. Daarnaast zijn er films, theatervoorstellingen en gespreksbijeenkomsten, omdat iedereen verdriet anders ervaart en verwerkt.

 

Het belang van een goede uitvaartverzekering

Bij Yarden kun je dus terecht voor een aantal diensten en aangezien het niet goedkoop is om een uitvaart te organiseren is een goede uitvaartverzekering wenselijk. Heb je deze niet afgesloten, dan zullen de nabestaanden alle kosten voor de uitvaart moeten dekken. Daarnaast kun je dan ook zelf geen invloed uitoefenen op wat er tijdens je eigen uitvaart gebeurt. Een gemiddelde uitvaart kost minimaal €2000 en deze kosten kunnen oplopen tot zeker €10.000 of meer wanneer je dit basispakket gaat uitbreiden. Je nabestaanden hebben na jouw overlijden al genoeg emoties waar ze mee moeten leren omgaan, je wilt ze niet ook zorgen geven over het bekostigen van je eigen uitvaart. Daarom is het altijd verstandig om een goede uitvaartorganisatie in te schakelen en zo snel mogelijk je uitvaartverzekering af te sluiten.

 

Vergelijk offertes

Als jij een uitvaart moet organiseren, dan wil je je natuurlijk geen zorgen maken over de financiële kant van zaken. Daarom kun je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken zodat je snel en gemakkelijk kunt beginnen met het vergelijken en analyseren van offertes. Dit neemt je een boel werk uit handen in een periode wanneer je tijd te kort zal komen. Ook als je geïnteresseerd bent in het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je onze tool gebruiken om de beste premie af te sluiten. Zo zorg je dat jij goed gedekt bent en dat je een passend afscheid kunt organiseren voor de familie en vrienden van de overledene.

 

 

Wat kost een uitvaart precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.